+36 30 513 5597 info@selfnessmiskolc.hu

Speciális

LÉLEKGYÓGYÁSZAT

“Ép testben ép lélek”

mondták eleink, és ez fordítva is igaz: az ép lélek teremti meg a testi egészséget, és ha lelkünk beteg, hamarosan egész sor pszichoszomatikus betegséggel kell számolnunk.
Ki ne tudná, hogy a magas vérnyomás, a gyomorfekély, a cukorbetegségek egy része, a hajhullás, bizonyos bőrbetegségek, és még sorolhatnánk – mind az idegrendszer, a “lélek” zavaraiból erednek?
Sőt a modern orvostudomány sok jeles képviselője állítja, hogy a daganatos betegségek, az allergia, a sokízületi gyulladás, az autoimmun folyamatok, a betegségek közel 80 %-a lelki eredetű.
Szervezetünk nap mint nap találkozik daganatsejtekkel, TBC-bacillussal, herpeszvírussal és sok halálos betegséget hordozó kórokozóval, de észre sem vesszük, hiszen immunrendszerünk kitűnően védekezik, harcos kis katonáinak milliói legyőzik a pusztító vírusokat, bacillusokat, gombákat.

Addig, amíg lelkünk ép, a nagy karmester, az idegrendszer összehangoltan irányítja a hadműveleteket. Ám ha tartós stressznek vagyunk kitéve, ha folyamatosan elviselhetetlen nyomás nehezedik ránk, idegeink előbb-utóbb felmondják a szolgálatot, a karmester összezavarja a szimfóniát, káosz és anarchia uralkodik el szervezetünkben.

És jönnek a betegségek.
Mi emberek, szégyelljük ha “nem bírjuk idegileg”. Hiszen erősnek kell lenni. Nem mondjuk el senkinek ha bánatunk van, hiszen “nem illik nyavalyogni”. Meg különben is, kit érdekel. Mindenkinek megvan a maga baja. Pedig el kell mondani, ki kell önteni. Régen jól bevált receptjeink voltak: a gyóntatóatya, aki csak meghallgatott, nem ítélt el, feloldozott. A napló, ahová mindent leírhattunk, nem ítélkezett, de kiönthettük a szívünket. Manapság is láthatjuk a “nyugati” filmekben, hogy minden valamirevaló embernek pszichológusa van {és mégsem nézi őt senki bolondnak}.

Ha kisebbrendűségi érzéssel küzd, ha önértékelési zavarai vannak, ha úgy érzi, “más” mint a többiek, ha párkapcsolati gondjai vannak, vagy csak jó lenne elmondani valakinek, jöjjön el.
Várom mindazon kedves vendégeimet, akiknek pszichés problémái vannak, de nem állnak ideggyógyászati, pszichiátriai kezelés alatt, hiszen folyamatban lévő kezelésekbe nincs jogom beleavatkozni.
A kezelések igény szerint egyéni vagy csoportos foglalkozások keretén belül, kellemes, nyugodt környezetben, maximális diszkrécióval zajlanak.
A terápiát Vargáné Éva, lélekgyógyász-alternatív pszichológiai tanácsadó vezeti.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial