Masszázs

Test és fül gyertyázás

fülgyertyázásEredete:
Egy ősi indián gyógymód, ami évszázadokon keresztül bizonyította, hogy lehet a tűzzel gyógyítani.
Kezdetben kéregből, később gyógynövényekből készítették a gyógyító gyertyákat, majd rájöttek, hogy ha méhviaszba mártják, sokkal tartósabb, lassabban ég és nagyobb lesz a hatásfoka. Ezen a technikán alapul a méhviaszos textilfáklya, amely napjainkban is jól bevált természetgyógyászati módszer.

Működése:
A gyertya égésének hatására kezelt testtájon meleg és enyhe vákuum jön létre, amely mélytisztító hatású. Az égés során a tölcsér belseje átnyomja a füstöt a bőrön a bőr alatti szövetekbe, hogy ott felvegye a gennyes törmeléket, kiszippantva kicsapja azokat a gyertya falán. A már régen lerakódott, megszáradt gennyes törmeléket, ízületi gyülemeket is feloldja és magával ragadja. Ahol a testben keringő energia elakad, ott testi tünet keletkezik. Az összetorlódott energia fájdalmat, gyulladást okoz, a következő rész pedig energiahiánytól szenved. Az energiablokkok kezelésére a vákuumgyertya éppoly hatékony, mint az akupunktúra, akupresszúra vagy reflexológia. Hatására az eredeti energiacsatorna kitisztul.

A kezelés módja:
A kezelendő személy kényelembe helyezi magát.. Előkészítjük a krémet, gyertyákat, gyufát, és tálkában vizet. Fülgyertyázás esetén a fülbe helyezzük a gyertya keskenyebbik végét, másik végét pedig meggyújtjuk. A keletkező hő- és vákuumhatás elindítja a hallójárat tisztulását, az energiák kiegyenlítődését.. Testkezelés előtt bekrémezzük a kezelendő testfelületet , majd felhelyezzük a gyertyát és elkezdjük a kezelést. 10-12 perc égés után a gyertyát eltávolítjuk és gyors mozdulattal eloltjuk. Megnézzük a belsejét. Különböző színű hamuszerű anyagokat találunk. Ezek a vizsgálatok alapján fülzsír, mérgező anyagokkal, baktériumokkal, salakanyagokkal teli égésterméke. Ha sötétebb és folyós, friss gyulladást gyógyított, ha sárgás, poros, akkor régit, ha fehér, akkor lelki problémákat. Ezek eltávolítása nagy mértékben segítik a természetes méregtelenítést és az öngyógyítást, jó hatásfokkal oldja a lelki feszültségeket, megtisztítja a tudatot, növeli a testi-lelki-szellemi energiát. Ugyanazon helyen több gyertyát is elhasználhatunk, vagy ismételhetjük kúraszerűen 6-8 napon keresztül.

Auratisztításra:
A test mellett meggyújtva elégeti a negatív energiákat is tisztító hatásával javítja az egyén energiaburkát. Felülről lefelé haladva körbehaladva végezzük.

Fülben:
Agyrázkódás, allergiás tünetek, arcüreg gyulladás, asztma, fejfájás, fülzúgás, hallásgyengülés, homloküreg-gyulladás, nátha, nyiroködémák, szaglászavar, szédülés esetén. Fülön keresztül az egész fizikai testet kitisztíthatjuk, mert kihat az emésztő-, ideg-, szív- és érrendszerre és a nyirokcsomók működését is serkenti. Először a jobb, majd a bal fület gyertyázzuk! Sosem szabad csak az egyik oldalt kezelni a szimmetria miatt.

Arcon:
Amennyiben a fülben történő gyertyázásnak valami akadálya van vagy a kezelés hatékonyságát kívánjuk növelni és a beteg kellemesnek érzi, akkor alkalmazhatjuk arcüreg gyulladás, nátha, homloküreg-gyulladás, stb. esetné a következő helyeken:
Homlokon
Halántékon
Szemöldök között
Arcüreg fölött
Fül előtt.

Mellkason:
A szegycsont középső részén: torokgyulladás, köhögés, légcsőhurut, enyhe tüdőgyulladás, érzelmi labilitás, mély bánat esetén.

Köldökben:
Hasi puffadásra, görcsök oldására, medenceüregi problémák esetén; tápcsatorna-gyulladások, vagy nőgyógyászati panaszok kezelésére, nyirokcsomók méregtelenítésére és az energiablokkok oldására.

Testen:
Fájdalom esetén bárhol, kivéve a koronacsakra és a szív fölött.

Ellenjavallat:
Fülből gennyező fülgyulladás, hallójárat-gyulladás vagy dobhártyahiány estén. Testen ekcémás helyeken vagy sérült bőrfelületen és közvetlenül a daganat fölött.

Áraink . . .Áraink . . .