+36 30 513 5597 info@selfnessmiskolc.hu

Masszázs

THAI MASSZÁZS

Egy csipet kelet a SELFNESS Egészségházban.

A masszázs sokak számára luxus, pedig ez az egyik “legkézenfekvőbb” és legősibb módszer a testi és lelki panaszok orvoslására. Bár hazánkban egyre népszerűbbek a különféle masszázs-szolgáltatások, a thai masszázs még mindig különlegesnek számít.
Mint a legtöbb masszázstechnika, így a thai is, évezredes tapasztalatokon alapul. Gyökerei Kínába és Indiába nyúlnak vissza, és a buddhizmus terjedésével párhuzamosan hódította meg a világ egyéb tájait.

A thai masszázs a test energetikáját veszi alapul: a terapeuta az energiavonalak mentén található akupunktúrás pontokra gyakorol finom nyomást. Nem csak kezét, de alkarját, lábát, térdét is használja, és ami ezen kívül igazán jellegzetessé teszi még a thai masszázs “koreográfiáját”, az a különböző testrészek nyújtása és feszítése. A terapeuta kilazítja, megnyújtja az izmokat, és kihúzza, “megropogtatja” az ízületeket. A masszázs sokszor komoly fizikai bravúrnak tűnő mozdulatokat igényel.

A thai ún. száraz masszázs: a vendég könnyű és laza, szabad mozgást megengedő pamutruhát visel, melyből csak karjai és lábfeje látszanak ki, a masszázst pedig a ruhán keresztül kapja.

Pozitív hatások

A thai masszázst leginkább ahhoz az élményhez lehetne hasonlítani, mintha egyszerre végeznénk jógagyakorlatokat fizikai erő kifejtése nélkül (ezért “passzív jógának” is nevezik), és részesülnénk akupresszúrás és reflexológiai kezelésben. A hatás egyszerre nyugtató és serkentő. Az energiapontok nyomása javítja a vér- és nyirokkeringést, stimulálja a belső szerveket és serkenti működésüket, egyensúlyba hozza a test energiarendszerét; a nyújtásokkal kiegészülve pedig oldja az izmok, ízületek merevségét és feszültségét, növeli a test rugalmasságát, és jótékonyan hat a csontozatra. Masszázs után ruganyosnak érezzük magunkat, könnyebben mozgunk, és megszűnik izmaink merevsége.

A feszültségoldó hatás nem csak a testre, de a lélekre is vonatkozik: pihentet, relaxál.

A már említett élettani hatások mellett a thai masszázs jótékonyan hat a vegetatív idegrendszerre, ezért fájdalomcsillapító hatása is van, és hatékonyan alkalmazható például alvászavarok esetén. Az sem véletlen, hogy masszázs után szó szerint jól érezzük magunkat a bőrünkben, hiszen a vérkeringés felgyorsulása a bőrre is pozitívan hat: feszesebbé, rugalmasabbá válik, pórusaink kitágulnak. A masszázs segíti a méreganyagok kitisztulását a szervezetből.

Ezt az ősi csodálatos masszázstechnikát Ön is kipróbálhatja a SELFNESS Egészségházban, 3534 Miskolc Lányi Ernő út 7. szám alatt.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial