+36 30 513 5597 info@selfnessmiskolc.hu

Arc- és Testkezelés

KAVITÁCIÓS ZSÍRBONTÁS

A kavitációs zsírbontás napjaink egyik legelterjedtebb zsírbontó technológiája.

Lényege, hogy a kavitációs ultrahang segítségével megbontjuk a bőrszövet alatt húzódó zsírsejtek szerkezetét, melynek hatására azok elszakadnak egymástól és távoznak a szervezetből a méreganyag kiválasztó rendszerünk segítségével.

A kavitációs zsírbontás során a bőr alatti zsírsejtekre egy 40.000 Hz-es ultrahangrezgés hat, amely a zsírsejteket rezgésbe hozza és a sejtek közötti térben mikro vákuumbuborékot képez, aminek hatására a zsírsejtek túlnyomás alá kerülnek, ennek eredményeként megbomlik a sejtburok és a zsír triglycerinre és zsírsavra bomlik, majd elfolyik a sejtek közötti térben.

 

A kavitálás egy erős hanghullám okozta robbanás, melynek hatására a zsírsejtek szinte szó szerint szétbomlanak, majd egymástól elkülönülve, szétrobbanva, leválva távoznak a kötött szöveti részből és az anyagcsere folyamatok által szervezetünk a szétroncsolt zsírsejteket kivezeti. Ezek a hullámok, behatolva a bőr alá a zsírfalon megakadnak, melynek a felszíni részét leomlasztják, lerobbantják a helyéről, mely leomlott, lebontott zsírsejteket a szervezet az anyagcsere-folyamatok útján, természetes módon eltávolítja.

A kavitációs zsírbontás során felszabadulnak zsírok és salakanyagok a szervezetben, ezek a nyirokrendszeren keresztül kerülnek az érrendszerbe, majd onnan a méregtelenítő szervekhez (máj, epe, vese), majd a vizelettel és széklettel távoznak. Ennek a folyamatnak a hosszúsága változó lehet, de lényegesen felgyorsítható, ha magas a folyadékbevitel, vagy akár nyirokmasszázzsal kombináljuk.

A sejtek intenzív rezgéséből adódó hőtermelés hatására javul a sejtek anyagcseréje és gyorsul a nyirokáramlás, illetve nő a sejtfalak áteresztő képessége így a kezelés közben és után alkalmazott gélek hatóanyagai könnyebben bejutnak a sejtekbe.

Meddig tart a kavitációs zsírbontás hatása?

A kavitációs zsírbontás után nem jellemző a jojó-effektus, hatása a kezelt területen tartós marad. A kavitációs zsírbontás végleges és célzott zsírbontó kezelés, teljesen fájdalommentesen képest zsírsejtpusztulást okozni.

Érdekes lehet még a számodra:

HETI HÁNY ALKALOMMAL LEHET KAVITÁCIÓS ZSÍRBONTÁSRA JÖNNI?

Heti 1x, maximum 2x akkor az esetben, ha extra sok folyadékot fogyasztasz és mozogsz is. Heti 4-5 nap kell ahhoz, hogy a szervezet a lebontott zsírmennyiséget elszállítsa.

MENNYI VIZET KELL FOGYASZTANI KAVITÁLÁS UTÁN?

Minél többet, de minimum 1,5 literrel többet mint amennyit alapvetően szoktál, így tudnak kiürülni a szervezetből a méreganyagok.

HÁNY ALKALOM KELL AHHOZ, HOGY LEGYEN LÁTHATÓ EREDMÉNY?

Minimum 3, de inkább 5 (a probléma mértékétől függ)

MENNYIT IDEIG JAVASOLT A KEZELÉSRE JÁRNI?

10 alkalom javasolt a maximális eredmény elérése érdekében, aztán érdemes 1-2 hónapos szünetet tartani az adott területen, de más területet lehet kezelni.

MI KELL AHHOZ, HOGY EREDMÉNYES LEGYEN A KEZELÉS?

Rendszeresség: heti egyszer mindenképp jönni kell.
Sok folyadék: többre van szükség, mint amit általában szoktál inni.
Mozgásra, táplálkozásra érdemes figyelni a maximális hatás érdekében.

HOGYAN ÉRDEMES IGÉNYBE VENNI A KEZELÉST?

A kavitációs zsírbontást és a rádiófrekvenciás bőrfeszesítést igénybe lehet venni külön-külön is, de nagyon hatékony egyben kombinált kezelésként.

FÁJDALMAS A KEZELÉS?

A kavitációs fej semmilyen kellemetlen érzést nem okoz a kezelés során.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial