+36 30 513 5597 info@selfnessmiskolc.hu

Tanfolyam

MENEDZSERMASSZÁZS TANFOLYAM

Ez a típusú masszázstechnika a tőlünk nyugatabbra fekvő országokban alakult ki, és napjainkban már hazánkban is nagyon népszerű az elfoglalt irodai dolgozók, vezetők, ”menedzserek” körében. Előnye, hogy akár az íróasztal mellett, ebédszünetben is igénybe vehető, nem kell hozzá levetkőzni, és viszonylagos rövidsége ellenére is élénkít, frissít.

A tanfolyamon tanulóink elsajátítják a vállöv, a nyak, a fej, (hajas fejbőr) , az arc és a fül masszázsát. A váll és a nyak masszázsa a svédmasszázs elemeiből épül fel, a fej, az arc és a fül masszázsa az indiai fejmasszázs technikáját alkalmazza.

A vállöv az a terület, ahol legerőteljesebben megmutatkozik a stressz, a feszültség. Masszázsa során kioldjuk a csuklyás izomban felgyülemlett görcsöket, lazítjuk, tonizáljuk az izmokat. Ennek eredményeképp az egész hátban érezhető a megkönnyebbülés.

A nyak merev, “beállt” izmai zsibbadást, ingerültséget, sőt pánikhoz hasonló félelemérzést válthatnak ki, hiszen itt futnak a fejet a törzzsel összekötő artáriák, vénák, idegek, nyirokutak. A nyak izmainak lazításával jelentősen javul a közérzet, frissül a fej vérellátása, élénkül a nyirokkeringés.

A hajas fejbőr állapotát az alapos masszázson kívül a meridiánvonalak és akupresszúrás pontok átdolgozásával is javítjuk. Megszüntetjük a koponyacsont és a fejbőr közötti letapadásokat, frissítjük a fejbőrben lévő vérerek anyagcseréjét, finoman átmasszírozzuk a nyirokutakat. Az ősi indiai fejmasszázs útmutatásai alapján, speciális fogásokkal segítjük az energiaáramlást, oldjuk a blokkokat. A masszázs befolyásolja az agyi-gerincvelői folyadék lüktető ritmusát, mely a gyógyító üzenetet hordozza az egész testben, serkentve az öngyógyító mechanizmusokat. (Erre a hatásra épül a cranio-sacral terápia).

Az arc és a fül masszázsa teszi teljessé a kezelést, adja meg a teljes ellazultság ugyanakkor a feltöltődés érzését. Ha a vendég nem szereti az arcmasszázst (pl.hölgyek féltik a sminkjüket) nyugodtan kihagyhatjuk, de a férfi vendégek kedvelik. A fül masszázsa mindenképpen javasolt, hiszen a fül is mikrorendszer, leképeződik rajta a test egésze.

A kb. félórás masszázs alatt mérhetően csökken a vérnyomás, lassul a pulzus, mélyül, nyugodtabbá válik a lélegzet. A vendégek fáradtságuk megszűnéséről, oldottabb lelkiállapotról számolnak be.

A tanfolyamon tanulóink elméleti és gyakorlati képzésben vesznek részt. Az elmélet során megtanulják a kezelt testrészek anatómiai jellemzőit, ill. az itt futó meridiánok, akupresszúrás pontok elhelyezkedését, jellemzőit A gyakorlati órákon a masszázs kétféle változatát ismerhetik meg: a klasszikus Menedzser-masszázs levezetését ülő vendégen (ahogy pl. egy irodában alkalmaznák) ill. fekvő vendégen. Ez utóbbi alkalmazás tökéletes kiegészítője lehet egy hagyományos testmasszázsnak, de akár önállóan is megállja a helyét.

Ezt a tanfolyamunkat leginkább masszőri, kozmetikusi, fodrászi alapismeretekkel rendelkező tanulóinknak ajánljuk, hiszen munkájuk során leginkább ők tudják hatékonyan alkalmazni. Ha valaki ismerősi, családi körben szeretné közérzet javításra, fejfájás, stressz oldására használni, szintén érdemes megtanulnia.

A tanfolyam elvégzéséről tanúsítványt adunk.

A tanfolyam időtartama 2 x 8 óra, általában szombat-vasárnap.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial