+36 30 513 5597 info@selfnessmiskolc.hu

Masszázs

NYIROKMASSZÁZS

A nyirokmasszázs célja, hogy a nyirokrendszer zavarai következtében a szövetekben felgyülemlett vizet, méreganyagokat eltávolítsák, megszüntessék az ödémát (duzzanatokat) és fokozzák a szervezet ellenállóképességét. A masszázs csökkenti a nyiroködémát és felgyorsítja a sejtek anyagcsere folyamatait. Hatására fokozódik a salakanyagok kiürülése a szervezetből.

A nyirokmasszázs kivitelezése eltér a hagyományos masszázs során használt fogásrendszertől. Enyhe gyengéd csavaró, pumpáló, gördülő fogások a nyirokelvezetést segítik elő. Minden fogás nyomó és lazító fázisból áll. A kezelés emellett javítja a közérzetet: aktiválja az immunrendszert, feszültségoldó, gyulladáscsökkentő, és nyugtató hatású is.

A nyirokkeringés feladata a vérpályán belüli és kívüli folyamat közötti egyensúly megtartása. Ha ez felborul a sejt közötti folyadék túlsúlyban lesz, ödéma keletkezik. A nyirokmasszázs végzésekor a kötőszöveti folyadékra hatunk.

Rendszeresen alkalmazva érhető el siker, egy kezelés nem elegendő.

Hatékonysága volumen méréssel igazolt.

Nyirok masszázs hatása:

  • aktiválja az anyagcsere folyamatokat
  • javítja az immunrendszert
  • eltávolítja a felesleges vizet a szervezetből
  • méregteleníti a szervezetet
  • csökkenti vagy megelőzi a narancsbőrt

Hogyan járulj hozzá a nyirok rendszer egészséges működéséhez:

  • A rendszeres testmozgás és a friss levegő javítja a sejtek oxigénellátását. A negatív mellkasi nyomás gyorsítja a nyirok áramlását. A nyirokrendszert az izmok összehúzódása, és elernyedése és a rekeszmozgás működteti, így a mozgás hiánya a nyirokrendszer működési zavarához vezethet. Ha nincs időd már azzal is segítesz ha lift helyett gyalog mész fel az emeletre, vagy ha egy megállóval hamarabb szállsz le a buszról. A séta nem megerőltető és bármikor elkezdhető.
  • A bőséges folyadékfogyasztás napi 2 – 3 liter test tömegtől függően, segít elkerülni a testnedvek besűrűsödését és a keringés romlását. Folyadékfogyasztás alatt tiszta vizet értünk, nem cukrozott üdítőket, alkoholos italokat stb. Ha a vér nem elég híg, romlik a keringés, egy sűrű folyadék nehezen képes áramolni, ezért rosszabb lesz a sejtek tápanyag- és oxigénellátása, valamint a bennük keletkező bomlási termékek elszállítása.
  • Az egyenes tartás is nagyon fontos, hogy ne zárjuk el a nyirok szabad áramlását. A hajlott gerinc, lógó váll, az előrehajtott fej kedvezőtlenül befolyásolják a szervezetet és gátolják a rekeszizom mozgását. A rekeszizom nemcsak a légzést, de a nyirokáramlást is szabályozza. A megfelelő lábbeli is kihatással lehet a testtartásra, esetleg lúdtalpbetétre is szükség lehet.
  • Fontos az egészséges táplálkozás, kevés tartósítószer, minél több nyers zöldség, alkalmanként lé vagy gyümölcsnap beiktatása.

Szaunázás, fürdők, illóolajok, aromaterápia, száraz testledörzsölés szintén nagyon hasznos.

A talpmasszázs, a nyirokmasszázsnak, fontos kiegészítője lehet, mivel a reflexzónák stimulálásával gyógyító impulzusokat küldünk az azt igénylő szervek felé.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial