Masszázs

Nyirok masszázs

A nyirokmasszázs nem elsősorban az általa keltett kellemes érzés miatt, hanem gyógyászati hatása okán érdemel figyelmet.
A nyirokmasszázs olyan fizioterápiás eljárás, ahol a kötőszövetre gyakorolt nagyon lágy fogástechnikával fokozzuk a nyirok folyadék visszaáramlását a nyirokrendszerbe. A kisartériákból kipréselődő folyadék a nyiroknedv, amely ha drasztikusan felhalmozódik egy bizonyos területen, és elfolyása gátolt, káros hatású duzzanatot okozó jelenség. Nyirokmasszázzsal meggyorsítható a felgyülemlett folyadék távozása,

A terápia javítja a nyirokrendszer ellenálló képességét, megszünteti az anyagcserezavarokat, nyugodt idegállapotot eredményez. A nyirokmasszázs gyengéd, körkörös, nyomó-simító mozdulataival gyorsítja a nyirok elfolyását. Ezzel megszűnik a szöveti nyirokpangás, az anyagcsere ‘hulladék’, és salakanyagai pedig kiürülnek. A nyirokmasszázs aktiválja az immunrendszert és az anyagcsere folyamatokat, kiüríti a szövet ödémákat, javítja a vérkeringést, a sejtek táplálék- és oxigénellátást. Rendszeresen érdemes alkalmazni, semmilyen káros mellékhatása nincs. Legkorábban csak néhány kezelés múlva mutathatunk fel egyértelműen látható és tapintható eredményt.

Áraink . . .Áraink . . .