+36 30 513 5597 info@selfnessmiskolc.hu

Tanfolyam

ALTERNATÍV NYIROKMASSZÁZS TANFOLYAM

A nyirokmasszázs olyan fizioterápiás eljárás, ahol a kötőszövetre gyakorolt nagyon lágy fogástechnikával fokozzuk a nyirok folyadék visszaáramlását a nyirokrendszerbe. A kisartériákból kipréselődő folyadék a nyiroknedv, amely ha drasztikusan felhalmozódik egy bizonyos területen, és elfolyása gátolt, káros hatású duzzanatot okozó jelenség. Nyirokmasszázzsal meggyorsítható a felgyülemlett folyadék távozása,

A terápia javítja a nyirokrendszer ellenálló képességét, megszünteti az anyagcserezavarokat, nyugodt idegállapotot eredményez. A nyirokmasszázs gyengéd, körkörös, nyomó-simító mozdulataival gyorsítja a nyirok elfolyását. Ezzel megszűnik a szöveti nyirokpangás, az anyagcsere ‘hulladék’, és salakanyagai pedig kiürülnek. A nyirokmasszázs aktiválja az immunrendszert és az anyagcsere folyamatokat, kiüríti a szövet ödémákat, javítja a vérkeringést, a sejtek táplálék- és oxigénellátást.

Tanfolyamunkon hallgatóink elsajátítják a volumen-mérést (a kezelés elején és végén tapasztalható nyirokfolyadék-csökkenés mérését és dokumentálását) tanulnak a nyirokrendszer felépítéséről és működéséről, képesek lesznek egy teljes nyirokdrenázs-terápia levezetésére.

A képzés két hétvégét vesz igénybe, elméleti és gyakorlati vizsgával zárul, mely sikeres teljesítése esetén Tanúsítványt adunk. Ez vállalkozás indítására. bővítésére jogosít.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial