+36 30 513 5597 info@selfnessmiskolc.hu

Speciális

ÁLLAPOTFELMÉRÉS REFLEXOLÓGIÁVAL

A reflexológia a talpmasszázs tudománya, a természetgyógyászat egyik ága.
Több mint masszázs: lazítás, gyógyítás, állapotfelmérés. Alternatív gyógymód. Ősi művészet. Már ókori kőtáblákon is találtak talpmasszázst ábrázoló jeleneteket.

Hogyan is működik? Milyen úton-módon hat?
A talp egy mikrorendszer. Mikrorendszereknek nevezzük a test azon területeit, ahol a test kicsinyített mása található, ahol szerveink leképeződnek. Ilyen mikrorendszer a talp, a tenyér, a szem, a fül. Ezen az elven alapszik a reflexológia, az íriszdiagnosztika, a fülakupunktúra.

Bármilyen elváltozás található testünkben, képe megjelenik a mikrorendszerekben. Szervezetünk maga a CSODA. Ha megbetegszik a tüdőnk, a májunk, a gyomrunk vagy bármely más szervünk, üzen. Jelez a talpon, a tenyéren, a szemben, a fülön. Sokszor még a tünetek megjelenése előtt.
A reflexológus soha nem diagnosztizál, de szólhat:” van egy kis energiahiány a vese területén, ha az orvosnál jársz, a biztonság kedvéért csináltass egy vérképet vesefunkcióval.”

Lehet, hogy ezért fogják megtalálni azt a betegséget, mely még most könnyen gyógyítható, de ha már tüneteket ad, gyógyíthatatlan. A reflexológus érezhet olyan folyamatokat, melyek éppen zajlanak, de tüneteket soha nem is produkálnának, mert spontán gyógyulnak, anélkül hogy észrevennénk. Ekkor adhat tanácsot, hogyan erősítsük meg immunrendszerünket, hogy még biztosabban legyőzze a bajt. Érezhet már rég, esetleg gyerekkorban lezajlott betegségeket, hiszen testünk minden történésnek a nyomát őrzi. Ezért tud beszélni szinte elfelejtett tüdőgyulladásról, lábtörésről, fülműtétről.
A reflexológia igazi jelentősége azonban abban rejlik, hogy segíteni tud a szervezetnek az öngyógyító erők mozgósításában, néha olyan gyorsasággal, hogy az már csodaszámba megy. A jó talpmasszázs az egész szervezetre hat, megindítja a méregtelenítést, mozgósítja az immunrendszert, emellett nyugtat, lazít és roppant kellemes. A jó talpmasszázs után a vendég olyan könnyűnek érzi a lábát, mintha légtalpakon járna.

Nem elhanyagolható előnye a kezelésnek, hogy a vendég kényelmes, döntött fotelban fekve, kellemesen ellazulva tud beszélgetni a terapeutával, hiszen rohanó világunkban annyira kevés alkalom adódik egy óra igazi, meghitt, a másikra odafigyelő beszélgetésre. Rendelőnkben nyugodt, kellemes légkör, halk zene, gyertya, igény szerint aromaterápia, füstölő teszi különleges élménnyé a reflexológiai kezeléseket.

Az Egészségház a reflexológiai kezelések révén vált természetgyógyászati rendelővé, ANTSZ minősítés alapján.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial