Masszázs

Svédmasszázs

svedmasszazs_1A svédmasszázs a legelterjedtebb nyugati masszázsforma, tulajdonképpen minden masszázstípus alapja. Egyesíti az ősi keleti (indiai, kínai, egyiptomi) masszázstechnikákat, kiegészítve a dinamikusabb nyugati fogásokkal. Megalkotója Per Henrik Ling, aki 1766. nov. 16-án született Svédországban. Reumatikus fájdalmai miatt rendszeresen tornázott, vívott, és felismerte hogy egyes mozgásformák jelentősen javítják fizikai állapotát. Kínai barátja beavatta a keleti masszázstechnikákba. Ling a  masszázsfogásokat ötvözte bizonyos nyújtó tornagyakorlatokkal, így alakult ki a klasszikus svéd masszázs. Ez öt alapfogást alkalmaz plusz a kimozgatásokat, nyújtó gyakorlatokat.A masszőr az egész testet kezeli, folyamatosan haladva a lágy, simító mozdulatoktól az erőteljesebb, dinamikusabb fogások felé, végül finom rezegtetéssel hozza összhangba a kezelési hatásokat.

A lágy, körkörös, simító mozdulatok “kisimítják” a periférikus idegrendszert, oldják az izmok merevségét, ellazítanak, csökkentik a stresszhatásokat. Az erőteljes, gyúró, ütögető technikák javítják a vér- és nyirokkeringést, felszedik a letapadt izmokat, serkentik az immunrendszert, beindítják a méregtelenítési folyamatokat.

A masszázs végén a masszőr speciális technikával kimozgatja az ízületeket, megtornáztatva a bokát, a térdet, a medencét, a gerincet. A svédmasszázs nagymértékben hozzájárul a jó fizikai és szellemi kondíció fenntartásához, feltölt és ellazít egyben.

A kezelés egy órája alatt halk tibeti zene, gyertyafény, illatmécses segíti a tökéletes ellazulást. Igény szerint meleg gyógynövényes olaj vagy masszázskrém választható.

   

Áraink . . .Áraink . . .