+36 30 513 5597 info@selfnessmiskolc.hu

 

A torokfájós lány esete

Vendégem fiatal nő, kíváncsi rá mi a sorsfeladata az életben. Nevezzük Laurának.

Laura telve izgalommal érkezik. Az utaztatást megelőző beszélgetés közben folyamatosan köszörüli a torkát, szinte észre sem veszi. Mikor látja hogy felfigyelek rá, szabadkozik hogy nincs megfázva, semmiféle vírust nem hozott, mióta az eszét tudja „karcos” a torka. Érzékeny is mindenre, ő mindig védte is a torkát.

Elmeséli azt is, hogy gyakran vannak „fojtogatós” álmai, éppen tegnap reggel ébredt arra, hogy álmában a férje fojtogatja. Félálomban kezdte szegény alvó férjét püfölni a kispárnával, védve magát.

A szokásos vezetett meditációval elérkezünk arra a pontra, ahol annyira egy pontra szűkül a figyelem, hogy megnyílik a kapu a másik dimenzióba.

Laura egy szobában találja magát. Díszes, középkori stílusban berendezett szoba, egyedül van benne.

-Mit érzel?-kérdezem.

-Félek….

Mitől félsz?

-Nem tudom…

Kérdésemre elmondja, hogy fiatal lányként látja magát, középkort idéző ruhában. Kérem, menjen oda az ablakhoz és nézzen ki. Hegyeket lát körben, meg a kastély többi részét.

Mivel nem mer elmozdulni ebből a pozícióból, kérem menjünk vissza születése pillanatához.

Laura látja magát ahogy megszületik. Nehéz születés, szolgálólányok segédkeznek meg egy bábaasszony. Távolabb ott áll az apja, testes várúr, aki mikor megtudja hogy lánya született, éktelen haragra gerjed és ordítozni kezd. Laura édesanyja meghal, mielőtt megláthatná gyermekét. Az apa haragja a bába és az újszülött ellen fordul, mert „megölték” a feleségét. Kiviharzik, és innen kezdve nem is mutat több érdeklődést a lánya iránt.

A kislányt a szolgálók nevelgetik, köztük van mindig. Szeretik, különösen az egyik konyhai lány, aki nagyon  ért a gyógynövényekhez, és megtanítja Laurát is a növények titkaira. Laura pontosan leírja a szolgálólány külsejét, jellemét, szinte magam előtt látom. A kislány jó  tanítvány, érdeklődő, hamarosan túlszárnyalja mesterét.

Kérdezem, mit szokott még csinálni?

-Lovagolni- mondja. Leírja a kastély parkját amit kőfal vesz körül. Még soha nem léphetett ki innen, az egyetlen szórakozása amit megengednek neki a lovaglás.

Eljön az idő, mikor eladósorba kerül. Az apja hozzá akarja adni egy koros férfihez, akit nem is ismer. A férfi nagy vagyona gyarapítaná a családi kasszát. Laura fél, sőt retteg. Itt találtunk rá mikor beléptünk ebbe az inkarnációjába.

Következő kép ami felmerül: Laura egy kis faluban él, tisztes szegénységben. Megszökött a kastélyból, és egy kis faluba menekült ahol senki nem ismeri. Itt egy jószívű öregasszony befogadta, otthonra talált. Gyógyfőzeteket, gyógykenőcsöket, borogatásokat készít a falu népének, tudós híre hamarosan terjedni kezd. Meggyógyít egy olyan parasztembert, akit mindenki gyógyíthatatlannak hitt. A tanulatlan, bigottan vallásos parasztember megrémül a változástól ami benne végbement, és boszorkánynak kiáltja ki a lányt. Úgy gondolja ilyen csoda csak az ördög műve lehet.

Mindenki tud a faluban a kastély eltűnt kisasszonyáról, a férfi is. Elfut a várúrhoz és beárulja a lányt.

Laura arra riad, hogy hatalmas lovakon robosztus páncélos katonák törnek rá. Menekül, be a sűrűbe. Haját, ruháját tüskés bokrok tépik, botladozva rohan, de nincs menekvés. Az egyik páncélos vasláncot kap a kezébe, meglódítja, a lánc Laura nyaka köré tekeredik. Utolérik, leugranak a lovakról, ruháját letépik. A vasláncot addig feszítik amíg Laura megfullad.

Következő kép: egy barlangszerű helyen egy kőpadon fekszik holtan, meztelenül. A boszorkányoknak nem jár temetés.

Irányított meditációval visszatérünk a jelen életbe. Laura a torkát fogja. Még szinte érzi a lánc fojtogató szorítását. Most már tudja, ezentúl nem kell védenie a torkát, ami rossz történhet vele, az már megtörtént. A torka egészséges, csak még „emlékszik” arra ami történt vele.

Sorsfeladata az embereken való segítés, ahogy előző életében is tette, de nem szabad feltétel nélkül megbíznia mindenkiben. Meg kell tanulnia hogy csak az arra érdemesnek adja tudását, idejét, energiáját, aki el tudja fogadni.

És még sok feladat vár rá a családi kötődések kiépítése terén is…

Katartikus élmény volt, minden pillanatát intenzíven élte. Sok mindent másképp lát azóta, és már a torka sem fáj 😊

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial