+36 30 513 5597 info@selfnessmiskolc.hu

                        Testünk titkai – tavaszi méregtelenítés     A-tól   Z –ig

– Szükségünk van nekünk erre? Méregtelenítő szerveink nem végzik el ezt a feladatot?

– De igen, egy részét feltétlenül. Szerveink azon dolgoznak, hogy a káros anyagokat kiválasszák és kiürítsék. Ez a mechanizmus évezredek óta ugyanúgy működik, csak épp a körülményeink változtak meg azóta. A ma emberének a méreganyagok többszázszorosával kell megküzdenie mint őseinknek, ezért rá kell segítenünk a tisztító folyamatokra.

-Milyen hagyományokra támaszkodhatunk ezen a téren?

– A keresztény kultúra szerves része a böjt. Elődeink tudták, hogy tavasszal és tél elején méregteleníteni kell, ez beépült az életükbe. A Húsvét és a Karácsony előtti nagyböjt a test és a lélek megtisztulását szolgálta.

-Mi az eljárás lényege? Miért fontos ez nekünk?

-Segíteni kell azon szerveink munkáját, amelyek felelősek szervezetünk tisztán tartásáért.  Elsődleges fontosságú az emésztőrendszer megtisztítása, a felgyülemlett salakanyagok teljes kiürítése. Ennek hiányában folyamatosan zajlik az impregnálódás, vagyis az önmérgeződés, ami az immunrendszer legyengüléséhez és számtalan betegség kialakulásához vezethet. Hatékony mód a diéta, mely nem koplalást jelent, hanem a tápanyagok helyes megválasztását. Célszerű Húsvétig mellőzni a húsfogyasztást, csökkenteni a szénhidrátok mennyiségét, növelni a gyümölcsök, főzelékek, magvak bevitelét. Este hat után ne együnk, viszont reggel 5 és 7 óra között ürítsünk székletet. Minden nap! Akinek nem megy, a gyógynövények, gyógyvizek segítenek. Fontos a folyadékbevitel, napi 2-3 liter víz fogyasztása ajánlott. Ezen felül tanácsos a csalántea, a méregtelenítő teakeverék (vese-máj-epeutak tisztítására) a citromos víz fogyasztása. Ezek átmossák sejtközötti tereinket, és a nyirokrendszer segítségével kiürítik az oldott salakanyagokat.

-Milyen szerepe van a nyirokrendszernek?

-A nyirokrendszer más funkciói mellett szervezetünk szemétszállítója. Sejtjeink működésük közben salakanyagokat termelnek, és ezeket épp úgy kirakják a sejtközötti terekbe, mint mi a neylonzsákjainkat az utcára. Jön a nyirokrendszer a kis szemetesautóival, felpakolja a szemetet, és elszállítja a méregtelenítő szervekhez.

-Mire ügyeljünk még?

-Feltétlenül iktassunk be több mozgást a jó levegőn, ez elősegíti a mobilizált káros anyagok kiürülését. Élénkül a vér- és nyirokkeringés, fokozódik a légcsere a tüdőben, jobb lesz a sejtek oxigénellátása. Ugyanakkor elengedhetetlen az elegendő alvás, több pihenés, hiszen az idegrendszerünk is feltöltődésre vágyik.  Próbáljunk kedvesebbek, megbocsátóbbak lenni önmagunkkal és környezetünkkel szemben, meglepő tapasztalatokkal fogunk gazdagodni.

Remek alkalom a tavaszi tisztulás ideje a dohányzás elhagyásának, káros szokásaink mérséklésének is.

+

– Milyen külső segítség igénybevétele ajánlott?

-A masszázs nagyon hatékony kiegészítője minden méregtelenítésnek. A nyirokmasszázs különösen ajánlott, valamint a test-és talpmasszázs és a köpölyözés is biztosítja a sejtszintű megtisztulást.

-Vannak-e a tisztítókúrának mellékhatásai?

-Igen, és minél több mellékhatás jelentkezik, annál jobb. Nőknél gyakran megváltozik a menses időpontja. Jó esetben megváltozik a vizelet és a széklet színe, szaga, állaga, pattanások jelenhetnek meg, büdösebb lehet az izzadtság, influenzaszerű tünetek, itt-ott fellobbanó fájdalmak léphetnek fel.  Ha a méreganyag távozik, a kiürülés helyén még kellemetlenkedik egy kicsit. Ezért kell örülni a kellemetlen tüneteknek, hiszen azt jelzik: épp távozik ami rossz. A jelszó méregtelenítés alatt: Minél rosszabb, annál jobb!

– Meddig tartson egy kúra és milyen változásokat tapasztalhatunk  utána?

– A méregtelenítés optimális ideje 4-6 hét. Utána a szervezetben felerősödnek az öngyógyító folyamatok, erőre kap az immunrendszer, sejtjeink között zavartalanul folyik az információátadás. Erősebbek, szebbek, teherbíróbbak leszünk. Ha szeretnénk szakember támogatását, vezetését élvezni, forduljunk bizalommal orvoshoz, természetgyógyászhoz, tapasztalt masszőrhöz.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial